Hjälp:Innehåll

Från FrankHeller

Hoppa till: navigering, sök

FrankHeller är en wiki, vilket betyder att vem som helst kan redigera nästan alla artiklar. Man måste inte ha något användarkonto. Ändringarna blir synliga så fort man sparat sidan.

För att redigera en sida går man till den sidan man vill ändra, och klickar på fliken "redigera", som finns högst upp på varje sida. Då visas en redigeringsruta med sidans text, som det går att skriva och ändra i. Det mesta är vanlig löpande text, men de flesta sidor innehåller även wikikod som åstadkommer sådant som underrubriker, fetstil och wikilänkar.

När man redigerat klart klickar man på knappen "spara". Det är bra att använda knappen "Visa förhandsgranskning" först för att korrekturläsa ändringarna, rätta eventuella misstag och sedan spara.

Om man vill skriva en kommentar om artikelns utformning eller innehåll klickar man på fliken "diskussion". Diskussionssidor redigeras på samma sätt som artikelsidan, men på diskussionssidan är man personlig och signerar sina inlägg.

Se vidare Hjälp:Hur man redigerar en sida

Konventioner

På FrankHeller-Wikin är det konvention att markera första förekomsten av uppslagsordet med feta bokstäver. Artikel om Annie Serner inleds till exempel med :

Annie Serner, född Kragh ...

En annan konvention är att markera titlar på böcker och filmer som kursiva:

Dag Hedmans Eleganta eskapader

Använd källhänvisningar och referenser

Övrigt

Tänk på att inte lägga in upphovrättsskyddat material, se vidare FrankHeller:Upphovsrätt.

Skriv inte heller av Dag Hedmans Eleganta Eskapader, utan skriv något med egna ord, och referera till till sidan med ursprungsinformationen. Använd mallen {{DHEE|100}} för att referera till sidan 100, mallen expanderas till: Hedman, Dag (1985). Eleganta eskapader, sid. 100. ISBN 91-7586-202-6. 

Personliga verktyg